Сили Асада за підтримки авіації РФ впритул підійшли до двох важливих міст в Ідлібі

фото
Вівторок, 28 січня 2020, 11:52

Сирійська арабська армія 27 січня значно просунулася у своєму наступі в провінції Ідліб, захопивши понад десять міст і сіл у повстанців-джихадистів Хайят Тахрір Аль-Шам (HTS) та підтримуваних Туреччиною Національних визвольних сил (NLF).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Al Masdar News.

Під керівництвом 25-х сил спеціальних місій (раніше "Сили Тигра") армії режиму президента Сирії Башара Асада в понеділок вдалося розмістити свої сили на південній та північній осях міста Маарат Аль-Нуман в східній частині Ідлібу. 

Повстанці раніше заявляли, що бригадою "Сили Тигра" насправді командує не режим Башара Асада, а Росія.

ЗМІ: США відігнали російських військових від родовища в Сирії

В результаті цього просування війська Сирійської арабської армії тепер опинилися в межах 13 км від Аріхи та Саракіба, двох важливих міст в провінції Ідліб, розташованих вздовж шосе Латакія-Алеппо (М-4).

Як повідомляє журналіст німецького видання Bild Джуліан Рьопке, 28 січня російські авіаудари знищили місто Хан Ассубул (раніше 6,5 тис. мешканців) на північ від Маарат Аль-Нумана, готуючи шлях до наступу сухопутних військ режиму Асада.

Сирійська армія втратила Саракіб, який перейшов Вільній сирійській армії (FSA), у 2012 році, а Аріху захопило угруповання Джабгат Фатах аш-Шам у 2015 році.

Якщо ці два міста повернуться під контроль Асада, Сирійська арабська армія опиниться в межах досяжності від міста Ідліб вперше, відколи програла його Джабгат Фатах аш-Шаму весною 2015 року.

Метою наступу відновлення контролю над головною магістраллю, що зв'язує столицю Дамаск із північним містом Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.