США звинуватили Іран та Китай у приховуванні інформації про коронавірус

Вівторок, 25 лютого 2020, 19:19

Держсекретар США Майкл Помпео розкритикував дії Китаю та Ірану в боротьбі з коронавірусом, звинувативши їх у приховуванні серйозності загрози поширення смертельного вірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Виступаючи на пресконференції в Державному департаменті, Помпео сказав, що США глибоко стурбовані ймовірним приховуванням життєво важливої інформації про коронавірус урядом Ірану.

Трамп не вважає, що коронавірус стане серйозною проблемою

"Всі країни, включаючи Іран, повинні розповісти правду про коронавірус і співпрацювати з міжнародними організаціями з надання допомоги", - сказав він.

За інформацією влади Ірану, щонайменше 15 осіб в країні загинули від вірусу, хоча є повідомлення про більшу кількість жертв і сотні потенційних випадків захворювання.

Помпео також звинуватив Пекін у тому, що він вислав трьох репортерів Wall Street Journal.

"Вигнання наших журналістів знову підкреслює проблему уряду, яка призвела до атипової пневмонії, а тепер і коронавірусу, а саме  - проблему цензури. Це може мати смертельні наслідки", - сказав Помпео про Китай.

"Якби Китай дозволив своїм та іноземним журналістам і медичному персоналу вільно говорити і проводити розслідування, китайські чиновники та інші країни були б набагато краще підготовлені до розв'язання цієї проблеми", - сказав він журналістам.

Вірусом, що виник в Китаї, вже заразилися понад 80 тисяч осіб. Понад 2500 осіб померли, в основному в Китаї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: