"Синдром Грети": головний дипломат ЄС вибачився за свої слова про кліматичних активістів

Неділя, 9 лютого 2020, 10:12

Верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель вибачився за свої слова на адресу молодих екологічних активістів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я хочу попросити вибачення перед будь-ким, хто, можливо, почував себе ображеним через недоречний натяк щодо важливого молодіжного руху боротьби зі змінами клімату", - написав він у Twitter.

Боррель у середу виступав на дебатах в Брюсселі і поставив під сумнів прихильність молодих кліматичних активістів до справжніх дій.

"Ідея про те, що молоді люди серйозно прагнуть боротися зі змінами клімату - ми можемо назвати це "синдромом Грети", - дозволяє мені сумніватися в цьому", - сказав Боррель, якого цитує Politico.

Він також поставив під питання готовність мітингарів піти на зниження якості власного життя для боротьби зі зміною клімату.

"Мені хотілося б знати, чи молоді люди, що демонструють у Берліні заклики до заходів проти зміни клімату, усвідомлюють, чого коштуватимуть такі заходи. І чи готові вони знизити рівень життя, щоб запропонувати компенсацію польським шахтарям", - сказав він.

Група "Зелених" в Європейському парламенті заявила, що коментарі Борреля "неприйнятні для представника ЄС", і вони "будуть просити повного пояснення від нього на наступному тижні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.