Карантин в Італії: порожні вулиці, відсутність туристів і черги в магазинах

фото
Вівторок, 10 березня 2020, 11:41

В Італії з 10 березня по всій країні почали діяти жорсткі карантинні заходи боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Користувачі соцмереж, у тому числі туристи, які в ці дні все ж таки приїхали до Італії, діляться фотографіями порожніх італійських вулиць, в тому числі біля найвизначніших пам’яток, де раніше завжди були натовпи людей.

Колізей у Римі
Колізей у Римі

Всі спортивні змагання, включаючи футбольні матчі, скасовані. Навчальні заклади - школи та університети - не працюватимуть по всій країні до 3 квітня.

Помпеї
Помпеї

Місцевих жителів закликають якомога більше часу проводити вдома і за можливості працювати віддалено.

У зв’язку з запровадженням карантинних заходів по всій території Італії поїздки дозволені лише тим, хто має невідкладні сімейні причини або подорожує по роботі.

 
Міланський собор

Людей зупинятиме поліція та вимагатиме надати підтвердження необхідності поїздки. Порушників чекає штраф або три місяці ув’язнення.

 
фото - AFP

Кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла на 97 осіб і сягнула 463 у понеділок. Кількість заражених досягла 9172 осіб. Випадки вірусу підтверджені у всіх 20 італійських регіонах.

Після оголошення про запровадження карантину на всій території країни перед супермаркетами низки міст вишикувалися черги.

Влада закликає населення не панікувати і запевняє, що у магазинів достатньо запасів продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.