Собор Святого Петра у Ватикані закрили для туристів через коронавірус

Вівторок, 10 березня 2020, 16:33

У Ватикані з 10 березня собор Святого Петра і прилеглу площу закрили для туристів через поширення коронавірусу в Італії.

 Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті Святого престолу.

"Від сьогодні площа і собор Святого Петра залишаються закритими для екскурсій і туристів. Аптека і супермаркет Annona залишаються відкритими, але з квотами на вхід", - йдеться в повідомленні.

Папа Римський через коронавірус проведе недільну службу в режимі онлайн-трансляції

Крім того, закрився мобільний пункт пошти Ватикану на площі Святого Петра і книжкові магазини видавничого дому Ватикану.

З середи припинить роботу їдальня, де обідають працівники Ватикану, їжу їм будуть доставляти на замовлення. Всі обмеження будуть діяти до 3 квітня.

Нагадаємо, в Італії з 10 березня по всій країні почали діяти жорсткі карантинні заходи боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки

Кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла на 97 осіб і сягнула 463 у понеділок. Кількість заражених досягла 9172 осіб. Випадки вірусу підтверджені у всіх 20 італійських регіонах.

Після оголошення про запровадження карантину на всій території країни перед супермаркетами низки міст вишикувалися черги.

Влада закликає населення не панікувати і запевняє, що у магазинів достатньо запасів продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.