Коронавірус: Фінляндія готується закривати ресторани та обмежувати рух транспорту

Понеділок, 23 березня 2020, 14:54

Фінляндія готується закривати заклади громадського харчування та обмежувати рух транспорту для протидії поширенню коронавірусу

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Yle, про це оголосила прем'єр-міністр країни Санна Марін.

"Уряд готує обмеження у вигляді закриття деяких приватних закладів, таких як ресторани. Також готуємо обмеження руху транспорту. Наше законодавство виявилося надто негнучким для запровадження деяких заходів", - написала Санна Марін у своєму Twitter.

Пекка Тімонен, постійний секретар Міністерства юстиції, зазначив, що усі майбутні обмеження продиктовані необхідністю стримати поширення вірусу.

Коронавірус: Фінляндія виділить 15 млрд євро на порятунок економіки

За даними станом на 13:50 23 березня, у Фінляндії було зафіксовано 686 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. За минулу добу підтвердилися 60 нових випадків.

За даними Відомства охорони здоров'я та соціального захисту, госпіталізовані 50 пацієнтів, з них 13 - у відділеннях інтенсивної терапії.

Першу смерть від коронавірусу зафіксували 21 березня. Це була людина дуже поважного віку з медичного округу Хельсінкі-Уусімаа.

Оскільки тест проходять не усі, реальна кількість випадків може бути у 20-30 разів більшою, каже Маркку Тервахаута, генеральний директор Національного інституту здоров’я та добробуту. Наразі у Фінляндії тести на коронавірус проходять у першу чергу важкохворі пацієнти, пацієнти з груп ризику, медики та працівники соціальної сфери.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: