Нідерланди заявляють, що їм вдалося зупинити швидке поширення коронавірусу

Середа, 25 березня 2020, 13:08

У Нідерландах заявляють про те, що завдяки вжитим урядом заходам вдалося зупинити експоненціальне зростання коронавірусної інфекції.

Про це заявив директор Центру контролю інфекційних захворювань Яап ван Діссел, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

"Принаймні, є позитивна тенденція", - сказав він на брифінгу в Палаті представників.

Нідерланди заборонили масові зібрання до 1 червня і ввели високі штрафи

За його словами, число людей, заражених вже інфікованою людиною, нижче або дорівнює одному, що говорить про "сприятливі сигнали".

У той же час він підкреслив, що ця цифра заснована на попередніх оцінках. Існує ще багато невизначених питань через нестачу даних.

"Спалах нівелюється ще можливо і тому, що не всі госпіталізовані пацієнти проходять тестування", - сказав він.

За словами Ван Дісселя, в результаті карантинних обмежень пацієнт з коронавірусом перестав передавати вірус як мінімум двом іншим людям, як це було раніше. Це означає, що інтенсивна терапія може впоратися з числом серйозно хворих пацієнтів.

"Експоненціальне зростання спалаху, ймовірно, зупиниться", - сказав він.

Він попередив, що люди повинні і далі дотримуватися карантину, а при виході на вулицю триматися на відстані один від одного.

Нагадаємо, кількість підтверджених випадків коронавірусу в Нідерландах у вівторок збільшилася на 811, що на 17% більше, ніж днем раніше. Загальна кількість інфікованих складає 5560 осіб.

За останню добу також рекордно зросла кількість померлих пацієнтів – 63, загальна кількість померлих збільшилася до 276. Усі померлі пацієнти були віком від 55 до 97 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.