У епіцентрі коронавірусу в Італії бракує місць у лікарнях та лікарів

Вівторок, 3 березня 2020, 10:49

У Ломбардії, яка є епіцентром коронавірусу в Італії, виникла надзвичайна ситуація у сфері охорони здоров'я: не вистачає місць у лікарнях та лікарів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

В Ломбардії був зареєстрований перший позитивний тест на коронавірус. Сьогодні у регіоні зафіксовано 1254 з 2036 випадків захворювання в Італії.

Застудженого Папу Франциска перевірили на коронавірус

Минулого тижня до лікарень найбільш постраждалих  від вірусу Лоді і Кремоні прибувало більше хворих, ніж вони могли прийняти, тож пацієнтів скеровували до інших медичних закладів.

Приватні лікарні в Ломбардії запропонували надати ліжка для відділень інтенсивної терапії. Понад десять лікарів з приватного сектора погодилися працювати в державних лікарнях, щоб пом'якшити кризу.

Регіональна влада звернулася до лікарень Ломбардії з проханням скоротити на 70% планові хірургічні операції, щоб звільнити місця у відділеннях інтенсивної терапії для хворих на коронавірус.

Водночас у Ломбардії 10% лікарів і медсестер не можуть працювати, тому що вони показали позитивний результат на вірус і перебувають на карантині.

"Український тиждень" в Європарламенті перенесли через коронавірус

Регіональний уряд Ломбардії звернувся до центрального уряду в Римі з проханням повернути на роботу колишніх лікарів і медсестер, які вийшли на пенсію. Крім того, тепер очікується, що випускники, які повинні були скласти випускні іспити в наступному місяці, здадуть їх екстрено найближчими днями, щоб негайно приступити до роботи.

"Ми візьмемо кого завгодно: старого, молодого. Нам потрібен персонал, особливо кваліфіковані лікарі", - сказав Джуліо Галлера, топ-чиновник у сфері охорони здоров’я регіону.

Офіційні особи Італії очікують, що кількість хворих продовжить рости принаймні ще протягом тижня, поки заходи щодо стримування вірусу не почнуть давати свої результати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.