Каталонія просить армію Іспанії допомогти у боротьбі з коронавірусом

П'ятниця, 3 квітня 2020, 14:16

Каталонія просить армію Іспанії допомогти у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico, про це заявила міністр охорони здоров’я Каталонії Альба Вергес.

Іспанські військові вже допомагають облаштовувати польовий госпіталь у Сабаделі, місті поблизу Барселони.

Уряд Іспанії хоче продовжити жорсткий карантин до 26 квітня

"Ми попросили допомогу не лише для розгортання польового госпіталю, а й допомогу [військових] лікарів та медсестер", - розповіла міністр у коментарі суспільному мовнику Catalunya Radio.

Міністр додала, що невдовзі польовий госпіталь може знадобитися також в місті Ігуалада поблизу Барселони. За її словами, відділи інтенсивної терапії вже "досягають ліміту можливого навантаження": з наявних 1800 місць наразі зайняті 1764.

Станом на четвер, у Каталонії кількість підтверджених випадків коронавірусу досягла приблизно 22 тисяч, а кількість смертей від Covid-19 перевищила дві тисячі. За словами Альби Вергес, серед інфікованих – близько 3500 медиків.

Як зазначає видання, міністра раніше критикували за зволікання із залученням іспанських військових до боротьби з епідемією – оскільки це продемонструвало би залежність Каталонії.

Як повідомлялося раніше, на ранок 3 квітня кількість заражень коронавірусом в Іспанії зросла до 117 710 - на 7,5 тисяч випадків за останні 24 години. Від ускладнень хвороби померли майже 11 тисяч людей. 

Уряд країни хоче продовжити жорсткий карантин до 26 квітня

Читайте також: Епідемія без карантину: як Швеція витримує коронавірус без жорстких обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.