Уряд Швеції планує збільшити свої повноваження на час епідемії коронавірусу

Субота, 4 квітня 2020, 12:32

Уряд Швеції підготував проєкт рішення, яке дасть йому додаткові повноваження під час коронавірусної кризи.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Expressen.

Уряд хоче мати можливість приймати рішення швидше, без необхідності схвалення в парламенті. Уряд планує, що додаткові повноваження триватимуть три місяці.

Прикладами таких рішень можуть бути додаткові обмеження на масові зібрання, а також можливість закриття торгових центрів або барів і кафе.

Уряд хоче підтримки від опозиції в цьому рішенні, але опозиційні партії заявили, що хотіли б внести в проєкт пункт, який дає парламенту право вето.

Нагадаємо, 1 квітня уряд Швеції представив нові рекомендації для магазинів, громадського транспорту, спортивних установ і роботодавців у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Раніше в Швеції заборонили проводити заходи за участю понад 50 осіб, а сьогодні стало відомо про закриття лижних курортів.

Підхід Швеції до боротьби з коронавірусом відрізняється від прийнятого в більшості інших європейських країн: незважаючи на те, що людям рекомендують працювати з дому, школи країни в основному залишаються відкритими, і до сих пір дозволено збиратися групами до 50 осіб.

Станом на 1 квітня у Швеції коронавірусом заразилися близько 5 тисяч осіб. Внаслідок хвороби померли 239 пацієнтів, 59 з них за останню добу.

Читайте також – "Епідемія без карантину: як Швеція витримує коронавірус без жорстких обмежень"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: