До будинків літніх людей у Бельгії зі спалахом коронавірусу спрямували військових

Середа, 8 квітня 2020, 15:42

У двох будинках для літніх людей Бельгії з доглядом допомагатимуть військові медсестри та санітари.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє RTBF.

Військові медсестри та санітари прибудуть до будинків для літніх людей, де внаслідок спалаху коронавірусу не вистачає персоналу для догляду. Вчора перші 8 військових медиків прибули до будинку для літніх людей Аршамбо у Брюсселі. Ще одна команда прибуде у п’ятницю до закладу в Люстені у провінції Намюр.

ВООЗ: Європі не час послаблювати карантин 

У першому закладі – близько 80 людей похилого віку та донедавна було 50 працівників, але після спалаху коронавірусу їхня кількість скоротилася до десяти.

"У нас залишилося лише 10 представників персоналу, іноді буває на 4-6 людей більше. Від початку пандемії, 7 людей померли від COVID-19, є три підтверджені випадки та 13 підозр", - розповіла у коментарі RTBF директор закладу Морган Даніель. Серед інфікованих та загиблих є і літні люди, які перебували у закладі, і працівники.

За її словами, допомога військових медиків дуже покращить ситуацію.

Станом на 3 квітня, випадки зараження коронавірусом були зафіксовані майже у кожному другому будинку для літніх людей у Брюсселі.

Протягом останньої доби у лікарнях Бельгії від коронавірусу померли 162 людини, ще 241 смерть зареєстрували в будинках літніх людей. Загальна кількість померлих від коронавірусної хвороби зросла до 2035.

Нагадаємо, раніше прокуратура Іспанії розпочала розслідування у зв’язку випадками неналежного догляду та смерті осіб поважного віку у будинках для літніх людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: