Чорногорія оголосила себе першою в Європі країною без коронавірусу

Понеділок, 25 травня 2020, 12:57

Чорногорія проголосила себе першою у Європі країною, що поборола коронавірус. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RTCG.

Через 68 днів після виявлення першого випадку COVID-19 в Чорногорії станом на 24 травня не залишилося жодного активного випадку захворювання.  "Чорногорія - вільна від коронавірусу. Більше немає випадків COVID-19, оголосив щойно Інститут громадського здоров'я Чорногорії", - йдеться в офіційному повідомленні чорногорського уряду у Twitter.

У Чорногорії третій день поспіль не фіксують нових випадків коронавірусу

Міністр охорони здоров'я Кенена Храпович заявив у понеділок, що Чорногорія стала останньою європейською країною, яка зареєструвала COVID-19, і першою, якій вдалося викорінити вірус. Він підкреслив, що перемога над епідемією є спільним успіхом працівників системи охорони здоров'я та громадян.

"У наступні дні відповідальна поведінка та спільна охорона здоров'я - це наш козир, щоб продовжувати пишатися титулом вільної від коронавірусу держави, яка показала, що знає, як протистояти небезпечному ворогу, що підкорив всю планету", - сказав Храпович.

Інституту громадського здоров'я Чорногорії готовий оголосити про завершення епідемії на початку червня, якщо нових випадків зараження не буде і надалі.

Чорногорія почне відновлювати роботу аеропортів з 20 травня

У Чорногорії 324 людини захворіли на коронавірус з початку епідемії, 315 видужали, 9 пацієнтів померли.

Крім Чорногорії, Фарерські острови, автономний регіон Данії, є єдиною територією у Європі, де на даний момент немає пацієнтів з коронавірусом.

Нагадаємо, раніше Словенія першою в Європі оголосила про завершення епідемії, але в країні все ще залишаються хворі з підтвердженою інфекцією. 16 пацієнтів лікуються у словенських лікарнях, троє з яких у реанімації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.