ЄС закликав США скасувати санкції проти співробітників Міжнародного кримінального суду

Вівторок, 16 червня 2020, 18:16

Європейський Союз висловив серйозну стурбованість щодо рішення США дозволити застосування санкції проти співробітників Міжнародного кримінального суду та підтверджує свою непохитну підтримку суду.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві головного дипломата ЄС Жозепа Борреля.

"Санкції проти осіб, які беруть участь у роботі МКС, його співробітників та членів їх сімей, а також осіб, пов'язаних з судом, є неприйнятними та безпрецедентними за обсягом та змістом. Ведучи боротьбу з безкарністю, МКС повинен мати можливість працювати незалежно та неупереджено", - йдеться у заяві.

Боррель наголосив, що ЄС залишається готовим захищати Суд від будь-якого зовнішнього втручання, спрямованого на перешкоджання здійсненню правосуддя та підрив міжнародної системи кримінального судочинства.

"Ми закликаємо США скасувати свою позицію. У той час, коли міжнародний порядок, заснований на правилах, стикається з посиленням тиску, зміцнення міжнародної системи кримінального правосуддя важливіше, ніж будь-коли. Європейський Союз продовжить виступати за універсальність Римського статуту та закликає всі держави, які ще цього не зробили, розглянути питання про приєднання до МКС, щоб припинити безкарність за найтяжчі злочини", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, президент США погодив запровадження економічних санкції та обмежень на подорожі щодо співробітників Міжнародного кримінального суду, залучених до справ щодо дій американських військових в Афганістані.

У Білому домі заявили, що дії Міжнародного кримінального суду загрожують порушенням національного суверенітету США, та звинуватили Росію у впливі на суд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: