У Каталонії запровадили локальні обмеження через зростання випадків коронавірусу

П'ятниця, 17 липня 2020, 16:52

Влада закликала близько чотирьох мільйонів мешканців Каталонії, включаючи її столицю Барселону, залишатися вдома, оскільки регіон бореться зі зростаючим числом нових випадків коронавірусу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Заклик залишатися вдома став найсильнішою мірою, яку вжив регіон з тих пір, як Іспанія вийшла з загальнонаціонального карантину минулого місяця.

Каталонцям заборонили збиратися групами понад 10 осіб. Жителям Барселони, її передмість і районів Сегрія і Ногера, розташованих далі від міста, було запропоновано робити покупки в Інтернеті і залишати свій будинок тільки для того, щоб потрапити на роботу, відвідати лікаря або виконати інші необхідні дії.

"Ми рекомендуємо людям не виходити з дому, якщо це не абсолютно необхідно",- заявила на глава служби охорони здоров'я Каталонії Альба Вержес.

"Зараз дуже важливо дотримуватися цих заходів, це найкращий спосіб уникнути карантину. Ніхто не хоче повного домашнього ув'язнення" – додала вона.

Культурні та спортивні заходи також будуть обмежені, але музеї в Барселоні залишаться відкритими.

Бари і ресторани можуть продовжувати працювати, але з обмеженням в половину своєї звичайної місткості в приміщенні і з 2-метровою відстанню між столиками на відкритому повітрі.

Каталонія і сусідній Арагон фіксують зростання числа випадків захворювання, зростання інфекцій спостерігається по всій Іспанії. У четвер країна повідомила про найбільш різкий щоденний стрибок інфекцій за останні два місяці, коли було зареєстровано 580 нових випадків захворювання.

Іспанія, одна з найбільш постраждалих країн Європи з більш ніж 28 000 смертей в результаті пандемії COVID-19, вийшла з суворої національної ізоляції 21 червня. Але з тих пір виникло понад 170 інфекційних кластерів, що спонукало місцеві влади запровадити локальні обмеження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.