У Білорусі заявляють, що 14 затриманих бойовиків "Вагнера" воювали на Донбасі

Середа, 29 липня 2020, 20:11

У Білорусі заявляють, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК Вагнера воювали на Донбасі.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на державне інформаційне агентство Білорусі БелТА, про це заявив держсекретар Ради безпеки Андрій Равков.

"Вже зараз, за наявною інформацією після опитування цих людей, близько 14 осіб – це ті, які проходили по програмі обліку людей, що були зафіксовані на Донбасі. Тому ми запросимо посла України щодо цього питання", - зазначив він під час засідання Ради безпеки.

Затримання бойовиків під Мінськом: Лукашенко очікує від Росії пояснень

За його словами, МЗС Білорусі вже готує запрошення послу України та послу Російської Федерації.  

Перед цим "Українська правда" повідомляла, що серед затриманих у Білорусі росіян є ті, хто служив у батальйоні російського письменника Захара Прилєпіна, коли той воював на боці бойовиків на сході України, бойовики могли направлятися на окупований Донбас. Про це написав сам Прилєпін у своєму Facebook.

За даними джерела УП, серед затриманих може бути як мінімум семеро бойовиків, які воювали на Донбасі та занесені в базу "Миротворця".

Нагадаємо, державне інформаційне агентство Білорусі БелТА, повідомило про затримання під Мінськом у ніч на середу 32 найманців іноземної приватної військової компанії. Ще одну людину затримали на півдні країни. 

Згодом повідомили, що затримані під Мінськом - бойовики приватної військової компанії Вагнера, громадяни Росії.

Надвечір Александр Лукашенко зібрав термінову нараду з членами Ради безпеки та заявив, що очікує пояснень від Росії з приводу появи росіян з ПВК Вагнера під Мінськом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.