Річниця нападу на Гандзюк: посольства США і Британії вимагають правосуддя

П'ятниця, 31 липня 2020, 13:27

Посольство США і і посол Великої Британії в Україні у другу річницю нападу на активістку Катерину Гандзюк випустили із заявами про вимогу правосуддя. 

Як повідомляє "Європейська правда", відповідні заяви розміщені у Twitter.

"Сьогодні виповнюється два роки від нападу, що призвів до трагічної смерті громадської активістки Катерини Гандзюк, яка відважно боролася з корупцією заради демократичної України. Ми солідарні з народом України у вимозі правосуддя для Гандзюк та її близьких", - йдеться у заяві американського посольства у Twitter.

У ЄС нагадали: замовники вбивства Гандзюк не покарані

У свою чергу посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс зазначила, що родина та друзі Гандзюк все ще чекають на справедливість у її справі. 

"Останні події у цій справі є позитивними, і я сподіваюся означають, що незабаром правосуддя візьме гору", - написала вона у своєму Twitter.

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив кислоту на активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімацію з сильними опіками, а за три місяці померла у лікарні після багатьох операцій.

27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – Мангер. 

28 липня Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської облради Владислава Мангера за фактом замовлення та організації нападу на Катерину Гандзюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.