В очікуванні третього дня протестів: в центрі Мінська закрили метро, не працює інтернет

Вівторок, 11 серпня 2020, 18:51

Влада Білорусі готується до третього вечора протестів проти режиму Лукашенка: у центрі Мінська не працюють 7 станцій метро, урядові квартали оточили правоохоронці. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на білоруські незалежні ЗМІ та Telegram-канали.

Третій день поспіль в Мінську перекривають підходи до урядових будівель в центрі. Перекрито підходи до будинку уряду і площі Незалежності. На суміжних вулицях розміщені значні сили міліції і внутрішніх військ, повідомляє Белорусский партизан. 

Рада ЄС може провести позачергове засідання через Білорусь і Туреччину - ЗМІ

З 17:00 неможливо потрапити в район резиденції Лукашенка і на Жовтневу площу. На підходах виставлені огорожі і патрулі. Міліція випускає людей, але нікого не впускає.

З 17:00 закрилися кафе і магазини в центрі Мінська. 

Як повідомляє Telegram-канал видання TUT.by, з 18:15 в центрів Мінська не працюють 7 станцій метро. Саме видання недоступне в Білорусі. 

Крім того, у Мінську почались проблеми з мобільним інтернетом. Труднощі відзначають в районі цирку, площі Перемоги, поруч з Мотовелозаводом і на проспекті Дзержинського. 

Депутати Європарламенту: ЄС має ввести санкції за фальсифікації і репресії в Білорусі

За даними видання "Наша Ніва", не працює також мобільний інтернет в Бресті та Жлобині. 

У ніч на 11 серпня по всій Білорусі продовжилися масові протести невдоволених результатами президентських виборів, що пройшли в неділю. 

Також у  ніч на 11 серпня стало відомо, що опонентка Лукашенка Світлана Тихановська залишила Білорусь і виїхала до Вільнюса. Литва надала їй житло і охорону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: