У Білому домі кажуть, що дата президентських виборів залишиться незмінною

Понеділок, 3 серпня 2020, 08:35

У Білому домі заявляють, що дата президентських виборів у США залишиться незмінною.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки", про це заявив керівник апарату Білого дому Марк Медоус.

"Ми збираємося провести вибори третього листопада, і президент має намір здобути перемогу", - сказав Медоус, в програмі "Обличчям до нації" на телеканалі CBS.

Трамп йде ва-банк: навіщо президент хоче перенести дату виборів

Він зазначив, що президент Трамп висловив ідею відтермінування виборів через занепокоєння щодо голосування поштою.

Нагадаємо, у минулий четвер Трамп припустив, що вибори можуть бути відтерміновані через пандемію коронавірусу. Цю ідею одразу відкинули і демократи, і республіканці у Конгресі. 

Дональд Трамп виступає проти голосування поштою і неодноразово заявляв, що воно може призвести до масштабних фальсифікацій. 

Медоуз у недільному ефірі захистив позиції президента, заявивши, що голосування поштою має бути проведене "належним чином".

Трамп заявив, що не хоче переносити вибори, але проти голосування поштою

Медоуз уникнув відповіді на запитання репортера, чи відповідально з боку президента висловлювати ідею відтермінування виборів,  натомість сказав, що у разі голосування поштою результати виборів стануть відомі з великою затримкою.

"Відповідально з боку президента спитати: якщо голосування буде на сто відсотків проведене поштою, чи отримаємо ми результати третього листопада? Я би припустив, що ми не отримаємо їх навіть першого січня".

Деякі штати працюють над розширення голосування поштою. Інші заявили про свій намір рахувати бюлетені, які будуть відправлені 3 листопада, але надійдуть пізніше. У своєму Твіттері в неділю президент Трамп пригрозив судовим позовом владі штату Невада, який намагається розширити голосування поштою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.