Антикоронавірусні протести у Берліні: 45 поліцейських постраждали, 133 затриманих

Понеділок, 3 серпня 2020, 11:16

Поліція Берліна заявила, що під час демонстрації проти коронавірусних обмежень постраждали 45 поліцейських, затримано понад 130 осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на інформацію на сайті берлінської поліції.

За інформацією поліції, протестувальників затримували, в тому числі за опір правоохоронцям, порушення правил мирних зібрань і використання неконституційних символів.

Щодо 89 з них ведеться кримінальне розслідування, інших звинуватили в адміністративних правопорушеннях.

Також повідомляється, що троє поліцейських були госпіталізовані після сутичок.

Суботні протести на вулицях столиці Німеччини тривали, незважаючи на новий сплеск нових випадків коронавірусу в країні і попередження про те, що в Європі починається друга хвиля.

Поліція заявила, що вони направили 1100 офіцерів для спостереження за мітингом, а потім розігнали натовп, що налічував до 20 000 осіб, в якому більшість людей були без масок і не дотримувалися соціальної дистанції.

Мер Берліна Міхаель Мюллер піддав різкій критиці протестувальників, заявивши, що вони не врахували факти і тим самим ризикують здоров'ям інших людей.

Останнім часом кількість нових заражень коронавірусом у Німеччині почала зростати. У п’ятницю зареєстрували 870 нових випадків, у суботу 955.

В Інституті Роберта Коха головною причиною називають нехтування заходами безпеки.  

На тлі зростання захворюваності міністр економіки Петер Альтмаєр заявив, що хоче більш жорстких покарань за порушення коронавірусних правил. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.