Винищувачі США перехопили 6 російських військових літаків поблизу Аляски

Неділя, 30 серпня 2020, 10:49

Американські винищувачі перехопили 6 російських військових літаків поблизу Аляски. 

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки", про інциденти, що сталися вночі з четверга на п'ятницю, заявило Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD).

Зазначається, що американські винищувачі F-22 за підтримки авіації з дозаправки паливом у небі KC-135 перехопили три групи російських патрульних літаків Ту-142, що увійшли в ідентифікаційну зону повітряної оборони Аляски.

За повідомленням NORAD, російські літаки наблизилися на 50 морських миль до берега Аляски і впродовж майже 5 годин перебували у міжнародному повітряному просторі.

"Наші суперники продовжують розширювати свою військову присутність і випробовують нашу оборону", - заявив командувач аерокосмічної оборони Північної Америки генерал Глен Вангерк.

Перехоплення сталось за кілька годин після того, як американські військові повідомили про появу російської субмарини неподалік Аляски.

У Твіттер-повідомленні Командування Північної Америки наголошується, що військові "пильно спостерігають за субмариною, яка виринула біля Аляски".

Фінляндія підтвердила факт порушення авіапростору російськими винищувачами

"Ми пильно стежимо за суднами, які нас цікавлять, зокрема іноземними військово-морськими суднами, які перебувають у зоні нашої відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Військові США також уточнили, що "не отримували жодних запитів про допомогу у цій зоні від російського морського флоту".

У п'ятницю командувач російського флоту адмірал Микола Євмєнов повідомив про масштабні навчання ВМФ РФ неподалік Аляски.

За повідомлення ЗМІ, до військових навчань у Беринговому морі залучені понад 50 військових кораблів та близько 40 одиниць військової авіації Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: