Країни Балтії розширять санкційний список чиновників режиму Лукашенка

Четвер, 24 вересня 2020, 16:55

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич заявив, що в найближчі дні країни Балтії представлять загальний "чорний список", в якому нев'їзними будуть оголошені близько 100 осіб з Білорусі.

Про це міністр розповів в ефірі Латвійського радіо, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

За словами міністра, йдеться про розширення санкцій і, "даний список не буде остаточним". Ринкевич зазначив, що Латвія, Литва і Естонія прийняли рішення самим розширювати санкційний список, не чекаючи, коли аналогічне рішення прийме і погодить Євросоюз.

Раніше країни Балтії вже включили до списку небажаних осіб для в'їзду 30 громадян Білорусі. У список потрапили президент країни, посадові особи білоруської Центральної виборчої комісії, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури, Комітету держбезпеки, Слідчого комітету, Ради з безпеки, держконтролю та виконавчого комітету Мінська.

На думку трьох країн, саме ці люди відповідальні за фальсифікацію результатів виборів президента Білорусі і за жорстоке придушення протестів.

В'їзд до країн Балтії цим людям закритий на невизначений час.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні в понеділок не змогли затвердити рішення щодо санкцій проти представників режиму Лукашенка.

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель сподівається, що санкції вдасться затвердити на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.