МОЗ Іспанії не вважає доцільним повернення до жорсткого карантину

Четвер, 3 вересня 2020, 16:29

Міністр охорони здоров’я Іспанії Сальвадор Ілья вважає недоцільним на даному етапі говорити про повернення загального жорсткого карантину.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Pais.

Ілья пояснив, що великі міста, такі як Барселона або Мадрид, є просторами, де заходи щодо стримування вірусу "повинні бути дуже добре продумані", але він підкреслив, що в цілому "хороша робота робиться скрізь".

Таким чином, хоча спостерігається стійке зростання випадків захворювання коронавірусом у всіх громадах, за винятком Арагона, де кількість нових випадків скорочується, а також Каталонії і Країни Басків, які рухаються до стабілізації, тиску на медичну систему, як у березні, немає.

"Ми знаходимося в сценарії контролю. Необхідно виявляти випадки і діяти швидко і рішуче, щоб розірвати ланцюги передачі", - сказав Ілья, який вважає, що зараз не зручно застосовувати загальнонаціональні обмежувальні заходи. 

"Ми спостерігаємо зростання захворюваності, але це не йде ні в яке порівняння з тим, що ми пережили в березні, немає насичення системи. Необхідно зробити конкретні дії, як це робимо ми", - підкреслив міністр охорони здоров'я, зазначивши, що "немає жодних суперечностей між економікою і охороною здоров'я".

Слід зазначити, що в середу МОЗ Іспанії повідомило про 8581 новий випадок коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.