У Шотландії старовинний пароплав врізався у причал, 17 травмованих

П'ятниця, 4 вересня 2020, 09:50

У Шотландії старовинний пароплав, що використовується як екскурсійний, під час швартування врізався у причал, 17 його пасажирів отримали травми.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Scotsman.

Інцидент стався вчора близько 17:00 на острові Арран. На борту судна були 213 пасажирів та 26 членів екіпажу.

Пароплав Waverley Steamer був спущений на воду у 1947 році і, як стверджується, є останнім функціонуючим пароплавом з гребними колесами у світі. Зараз він використовується для морських екскурсій вздовж узбережжя Шотландії. 

 

Причиною жорсткого швартування міг стати сильний вітер і бурхливі хвилі. Очевидці стверджують також, що пароплав врізався у причал, немов на повному ходу. 

Від сильного удару багато людей впали - як ті, хто стояв на ногах, так і ті, хто сиділи, 17 при цьому отримали травми різної тяжкості. На місце прибули служби надзвичайних ситуацій - рятувальники й медики, у тому числі гелікоптер. Скільки людей серйозно травмовані, не повідомляється.

Ніс пароплава зазнав помітних ушкоджень, найближчим часом судно припинить екскурсії через необхідність ремонту.

"Waverley зазнав сильного удару, швартуючись 3 вересня на причалі у Бродіку, і в цьому сезоні вже не зможе пропонувати прогулянки", - повідомляють на сайті обслуговуючої компанії.

Вчорашній інцидент стався лише через місяць після того, як пароплав після року реставраційних робіт відновив екскурсії. На його відновлення пожертвували кошти 8000 людей, ще близько мільйона фунтів надав уряд Шотландії. 

Waverley Steamer внесений до реєстру Національного історичного флоту - реєстру історичних суден та вважається судном особливої національної значущості. Пароплав з 1975 року використовується з обережністю як такий що має історичну цінність.

Щороку екскурсії на його борту відвідують в середньому 130 тисяч людей. 





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.