Франція направить літак за двома журналістам, пораненими в Нагірному Карабаху

Четвер, 1 жовтня 2020, 16:26

Президент Франції Еммануель Макрон заявив у четвер, що Париж надішле санітарний літак за двома журналістам, пораненими в Нагірному Карабаху. 

Про це він сказав журналістам перед самітом лідерів ЄС в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

За словами французького президента, ситуація в Нагірному Карабаху серйозна, і він зробить все, щоб рухатися до мирного врегулювання.

Генсек Ради Європи закликала негайно припинити бойові дії у Нагірному Карабаху

Після прибуття на саміт Макрон розповів журналістам, що літак готовий репатріювати двох поранених французьких журналістів.

Франція, Росія та США у четвер закликали до негайного припинення вогню між Азербайджаном та етнічними вірменськими силами в Нагірному Карабаху. Вони закликали супротивників негайно повернутися до переговорів.

Раніше уряд Вірменії повідомив про поранення під час бойових дій у Нагірному Карабаху двох французьких журналістів, кореспондентів видання Le Monde. Пізніше цю інформацію підтвердило французьке видання. Один із журналістів перебуває у критичному стані.

Інтенсивні бойові дії на лінії зіткнення між Азербайджаном та самопроголошеним Нагірним Карабахом тривають з 27 вересня.

Читайте також: За крок від великої війни: чим особливий новий конфлікт Вірменії та Азербайджану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: