МВС Білорусі заявило про виїзд 13 тисяч білорусів до України і Польщі

Середа, 21 жовтня 2020, 12:21

За даними МВС Білорусі, з вересня в Україні виїхало 3 тисячі громадян країни, до Польщі - 10 тисяч осіб, ще 500 виїхали до Латвії і Литви. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив начальник Департаменту з громадянства і міграції МВС Білорусі Алексєй Бігун, його цитує державне агентство БЕЛТА.

За його словами, в Україну з вересня виїхали близько 3 тисяч людей.

Телеграм-канал NEXTA і його логотип визнані в Білорусі екстремістськими 

"Ми зробили розбивку по всіх категоріях громадян, врахували, скільки неповнолітніх, пенсіонерів, непрацюючих. На територію Польщі був найбільший в'їзд - близько 10 тисяч людей. Латвія і Литва - набагато менше. Образно кажучи, не більше ніж 500 осіб  виїхали в ці дві країни", - зазначив Бігун. 

Він сказав, що тут "потрібно враховувати, чому люди не повертаються". "У тому числі це умови карантину, які встановлені країнами. Тому міграційну тенденцію можна буде побачити за підсумками кварталу і взагалі шести місяців", - додав Бігун.

Бігун впевнений, що здебільшого білоруси виїжджають через трудову міграцію.

"Зрозуміло, що українці надали певні преференції айтішникам, поляки досі надають преференції щодо працюючих білорусів, які в спрощеному порядку залучаються для трудової діяльності і виїжджають на роботу ", - сказав він. 

71-й день протестів у Білорусі: знову тисячі людей і затримання

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ для розвитку інвестиційного потенціалу України та залучення ІТ-фахівців та інноваторів з Білорусі 4 жовтня.

У МЗС Білорусі заявили, що крок України "межує з втручанням у внутрішні справи Республіки Білорусь". 

МЗС Білорусі викликало посла України Ігоря Кизима та вручило йому ноту через указ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.