Данія через коронавірус забороняє зібрання більше 10 осіб, але з винятками

Понеділок, 26 жовтня 2020, 12:38

Данія для протидії поширенню коронавірусу посилила обмеження на масові зібрання, знизивши дозволену кількість людей з 50 до 10 - але з винятками.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Local.

Обмеження про 10 учасників не буде поширюватися на робочі зібрання, які компанії вважають необхідними. 

У Данії урядове агентство закликає змінити святкування Геловіну через коронавірус

Під виняток потрапляють також заходи для дітей та молоді віком до 21 року, які проводяться під егідою асоціацій та організацій. Серед них - тренування та змагання у командних видах спорту. Дорослим участь у таких заходах дозволена лише у необхідній кількості - як тренерам, суддям тощо, але батьків на матчі не допускатимуть. 

Зможуть продовжити тренування та матчі і дорослі професійні спортсмени. 

У професійному спорті для дорослих все ще дозволяють обмежену кількість глядачів - не більше 500 із чітко визначеними місцями з дотриманням дистанції.

Нові обмеження запроваджуються щонайменш на наступні чотири тижні.

Окрім цього, запроваджується масковий режим у громадських місцях та заборона на продаж алкоголю після 22:00. Вимога про масковий режим почне діяти з 29 жовтня, а обмеження на продаж алкоголю - від сьогодні, 26 жовтня, і залишаться чинними щонайменш до 2 січня 2021 року. 

24-25 жовтня у Данії з населенням близько 5,8 млн приріст заражень вперше за час епідемії наблизився до 2000 нових хворих за добу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.