У Данії урядове агентство закликає змінити святкування Геловіну через коронавірус

Вівторок, 6 жовтня 2020, 15:01

Агентство громадського здоров’я Данії (Sundhedsstyrelsen) просить людей цього року утриматися від традиційних святкувань Геловіну у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Local.

У відомстві пояснюють, що деякі традиції, такі як вечірки з перевдяганням та процесії "від дверей до дверей" з "вимаганням" солодощів, можуть сприяти поширенню вірусу.

У Данії знищать близько 1 млн норок через спалахи коронавірусу на хутрових фермах

"Ми зараз у розпалі епідемії, тому цього року все має відбуватися трохи інакше. На Геловін та інші осінні свята цього року краще шукайте альтернативні способи святкування", - пише агентство.

Як альтернативу пропонують організовувати вечірки малими групами дітей, які і зазвичай регулярно контактують, і там провести інші традиційні розваги - як виготовлення світильника з гарбуза та інших поробок, пошук солодких "скарбів" тощо. 

Якщо родина планує дати солодощі дітям, які все ж прийдуть під їхні двері, рекомендується заздалегідь упакувати їх окремими порціями.

Обмеження на масові зібрання у Данії зараз становить 50 осіб. 

У Данії на початку вересня кількість заражень коронавірусом також почала зростати і під кінець місяця побила рекорди першої хвилі, з найбільшими показниками понад 600 за добу. 

Населення країни - близько 5,8 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.