Білорусь вислала британських дипломатів, Лондон каже про сфабриковані звинувачення

Вівторок, 10 листопада 2020, 13:06

Міністерство закордонних справ Білорусі оголосило персонами нон грата двох британських дипломатів, що викликало різку реакцію Лондона.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У МЗС Білорусі в понеділок увечері заявили, що це рішення продиктоване "деструктивним характером діяльності британських підданих".

Мова про військового аташе Британії Уайта Бойкота Тіматі і заступника посла Лізу Тумвуд, повідомила БЕЛТА. Обидва дипломати вже залишили територію Білорусі.

Глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб практично відразу відреагував на цю інформацію, заявивши, що висилка дипломатів за законне спостереження за акціями протесту абсолютно необґрунтована.

"Лукашенко не може приховати утиски щодо власного народу. Єдиний шлях вперед - це вільні і справедливі вибори і притягнення до відповідальності винних у насильстві проти демонстрантів", - написав Рааб в Twitter.

Висилку дипломатів також прокоментував британський міністр оборони Бен Воллес.

"Висилка британського військового аташе на підставі сфабрикованих і таких, що вводять в оману, звинувачень є кричущою спробою відвернути увагу від зростаючого гноблення свободи слова та свобод всередині Білорусі з боку режиму Лукашенка", - сказав Воллес, якого цитує The Guardian.

Як відомо, Британія вже запровадила санкції проти Лукашенка та його союзників після виборів та жорстокого придушення протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.