ЄС планує зустріч з Байденом ще до його інавгурації - ЗМІ

Середа, 11 листопада 2020, 09:45

У Європейському Союзі планують зустрітися у віртуальному режимі з обраним президентом США Джо Байденом ще до президентської інавгурації 20 січня. 

Про це пише видання Politico, повідомляє "Європейська правда".

Президент Європейської ради Шарль Мішель запросить Джо Байдена для участі у відеоконференції з главами держав і урядів ЄС, можливо, навіть до інавгурації, заявив у вівторок високопоставлений чиновник ЄС.

Помпео пообіцяв плавний перехід до "другої адміністрації Трампа"

Потім Мішель направить ще одне запрошення на офіційний саміт в Брюсселі, додав посадовець.

Таке запрошення може здатися дещо передчасним, враховуючи, що президент Дональд Трамп відмовився визнавати поразку, а остаточні результати виборів ще не підтверджені в ключових штатах. 

Утім, готовність Мішеля відкласти формальності відображає, наскільки більшість європейських лідерів втішені перемогою Байдена і перспективою відновлення трансатлантичних відносин, які сильно постраждали в роки правління Трампа.

Високопоставлений чиновник ЄС сказав, що Мішель планує організувати відеоконференції з главами держав і урядів ЄС, "щоб обговорити активізацію трансатлантичних відносин після виборів в США". 

Байден заявив, що опір Трампа не зупинить його прихід до влади

Ці відеоконференції будуть проводитися перед офіційним самітом Європейської ради в Брюсселі в грудні.

Повідомлення про заплановане запрошення Байдена з’явилось  після того, як обраний президент США провів перший раунд телефонних переговорів з європейськими лідерами. 

Під час спілкування із президентом Франції та прем’єром Великої Британії Байден, серед іншого, обговорив готовність допомагати Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: