Французи планують витратити на Різдво більше, ніж торік, попри епідемію

Вівторок, 24 листопада 2020, 09:37

Цього року французи збираються витратити на святкування Різдва в середньому 603 євро - на 54 євро більше, ніж торік - попри епідемію коронавірусу та спричинену нею кризу.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на BFMTV, про це свідчить опитування Cofidis.

Більше половини цієї суми - в середньому 372 євро - планують витратити на подарунки. Далі за обсягом витрат - їжа до святкового столу, декорації та одяг. 

Страсбург через епідемію відмовиться від різдвяного ярмарку 

Ці цифри відрізняються залежно від фінансового стану людей. Так, серед високооплачуваних фахівців запланована сума витрат складає понад 870 євро, що на понад 220 євро більше, ніж торік. Це пов’язують насамперед з тим, що пандемія завадила людям традиційно поїхати на відпочинок за кордон та проводити час у ресторанах і на концертах, тож у них відклалося більше грошей.

Серед людей із середньою та нижчою заробітною платою такої тенденції не спостерігається. У цій категорії витрачати на свято планують близько 430 євро.

Пенсіонери ж планують витрачати до Різдва в середньому 720 євро - на 45 євро менше, ніж торік. 

Дослідження також встановило, що цього року ще більше людей покладають надії на знижки, особливо до "чорної п’ятниці" - 42%, що на 6% більше, ніж торік. 

За даними Національного інституту статистики та економічних досліджень, середня заробітна плата у Франції у 2019 році складала близько 2240 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.