ЄС визначить принципи реформування Шенгену

П'ятниця, 6 листопада 2020, 18:28

До початку грудня Європейська комісія організовує перший "Шенгенський форум" в рамках нового пакту ЄС з імміграції та притулку, який визначить орієнири щодо реформування Шенгену.

Про це повідомив офіційний представник Єврокомісії Крістіан Віганд на брифінгу в Брюсселі, пише "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс".

Представник Єврокомісії відповідав на питання про те, як у Брюсселі сприйняли заклик президента Франції до перегляду чинної політики функціонування Шенгенської зони та контролю на зовнішніх кордонах на тлі терактів, які нещодавно сталися у Франції та Австрії.

Єврокомісія запропонує переглянути принципи роботи Шенгену

Віганд заявив, що форум визначить орієнтири щодо реформування Шенгенського простору. У цій зустрічі візьмуть участь європейські депутати, представники міністерств внутрішніх справ держав-членів ЄС та інші представники національної влади. 

Він також назвав основні елементи майбутньої стратегії щодо Шенгенського простору. До них належать посилення контролю і поліпшення управління зовнішніми кордонами, зміцнення співпраці та покращення обміну інформацією, взаємопов'язана європейська система управління кордонами, посилена підтримка з боку профільних агентств ЄС, поліпшення реалізації прийнятих рішень.

У вересні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала, що виконавчий орган ЄС виступить із пропозицією нової стратегії роботи Шенгену. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: