У Словенії проходить добровільне масове тестування на коронавірус

Вівторок, 22 грудня 2020, 14:19

Словенія у вівторок запустила швидке тестування населення на антигени в рамках зусиль зі стримання коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Тестування почалося у вівторок на центральній площі столиці Любляни. Влада заявляє, що місця для безкоштовного тестування будуть визначені ще в дванадцяти містах.

Франція починає перші кампанії масового тестування у двох районах

Вранці в Любляні десятки людей вишикувалися в чергу, щоб пройти тестування. Результати тесту відомі через 15 хвилин - громадян інформують за допомогою повідомлення на їх телефони. 

Словенські епідеміологи заявили, що експрес-тести можуть бути особливо корисні для виявлення інфікованих людей, у яких немає симптомів COVID-19.

У Словенії за останні кілька днів після кількох тижнів строгих антивірусних заходів кількість нових випадків зараження знизилася.

16 грудня у Чехії почалася кампанія масового тестування на коронавірус, у рамках якої усіх охочих запросили здати швидкий тест на антигени. 

Раніше Словаччина провела загальнонаціональну кампанію тестування, у рамках якої тест здали більше половини населення країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.