Сайт ЄСПЛ атакували хакери після рішення на користь ув'язненого в Туреччині політика

Середа, 23 грудня 2020, 11:53

Сайт Європейського суду з прав людини піддався кібератаці після публікації рішення в справі проти Туреччини.

Про це "Європейській правді" повідомили в пресслужбі суду.

"Після винесення 22 грудня рішення у справі "Селахаттін Демірташ проти Туреччини" (№2) вебсайт Європейського суду з прав людини піддався масштабній кібератаці, в результаті чого він тимчасово став недоступний. Суд глибоко шкодує про цей серйозний інцидент. Компетентні служби зараз докладають усіх зусиль, щоб виправити ситуацію в найкоротші терміни", - йдеться в заяві.

Слід зазначити, що на момент написання новини сайт уже відновив роботу.

Справа "Селахаттін Демірташ проти Туреччини" (№2) стосується арешту і попереднього ув'язнення заявника, який на момент подій був одним зі співголів лівої прокурдської Народно-демократичної партії.

Суд у своєму рішенні встановив кілька порушень Конвенції з прав людини, зокрема, право на свободу вираження поглядів, право на свободу та безпеку і право на вільні вибори.

Суд також встановив, що причини, заявлені владою Туреччини для утримання заявника під вартою до суду, були просто прикриттям прихованої політичної мети: придушення плюралізму і обмеження свободи політичних дебатів, що становить саму суть концепції демократичного суспільства.

Крім того, ЄСПЛ постановив, що Туреччина повинна вжити всіх необхідних заходів для негайного звільнення заявника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.