Посольство Угорщини отримало лист з погрозами перед приїздом Сійярто до Києва

Вівторок, 26 січня 2021, 22:21

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив про провокацію, здійснену напередодні візиту до України його угорського колеги Петера Сійярто.

Кулеба оприлюднив скріншот листа, надісланого на загальну адресу посольства Угорщини в Україні.

Автор електронного повідомлення, надісланого зі скриньки на безкоштовному поштовому сервісі xmail, звернувся із погрозами на адресу працівників посольства.

 

У разі приїзду до Києва міністра Сійярто, автор листа обіцяє "діяти вкрай жорстко". "Готуйтеся до великої крові, мад’ярської крові", йдеться у повідомленні (правопис збережений).

Дмитро Кулеба, оприлюднивши цей лист, наголосив, що інформація передана у правоохоронні органи, а також звернув увагу на правопис цього послання.

"Правоохоронці вже працюють. Автори, очевидно, за межами України — інакше 2 помилки в слові Україна не пояснити", - - вважає міністр.

Лист з погрозами дійсно містить помилки, у тому числі у словах "мадярська" та "патріоти".

Як відомо, у середу глава МЗС Угорщини Петер Сійярто має відвідати Київ для переговорів. Дмитро Кулеба раніше попередив, що розмова буде непростою, а угорському гостю не треба думати, що в Києві можна диктувати умови.

У грудні у відносинах України та Угорщини почалося чергове загострення, спричинене діями СБУ, а також російською інформаційною атакою. Детальніше про це - у статті Російський слід проблем на Закарпатті: хто роздмухує конфлікт між Україною та Угорщиною. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.