НАТО у вісім разів збільшить контингент в Іраку на прохання країни

Четвер, 18 лютого 2021, 19:50

Міністри оборони країн-членів НАТО на прохання Іраку вирішили суттєво збільшити чисельність тренувальної місії Альянсу в країні. 

Як пише "Європейська правда", про це оголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми вирішили розширити тренувальну місію НАТО в Іраку задля підтримки іракських сил у боротьбі з тероризмом та гарантування, що ІДІЛ не повернеться. Розмір нашої місії збільшиться з 500 військовослужбовців до близько 4 тисяч", - заявив генсек НАТО на брифінгу.

Також тепер до тренувальних заходів будуть залучати більше безпекових структур Іраку та території за межами Багдаду. 

Генсек НАТО зазначив, що місія здійснюється у консультаціях з урядом Іраку і такі консультації продовжаться. Збільшення чисельності сил відбуватиметься поступово.

У грудні 2020 року міністр оборони України Андрій Таран повідомляв, що Україна планує долучитися до тренувальної місії НАТО в Іраку, спрямувавши до неї двох українських військових. 

Нагадаємо, у січні 2021 року США скоротили свій контингент в Афганістані та Іраку до 2 500 військовослужбовців у кожній з країн, що є найменшою кількістю за майже 20 років. Такий крок заздалегідь анонсував президент Дональд Трамп, виконуючи свою обіцянку "закінчити дві війни", розпочаті після терактів 11 вересня 2001 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.