США заборонили в’їзд ексгенпрокурору Словаччини, підозрюваному в корупції

Четвер, 25 лютого 2021, 16:51

Колишній генеральний прокурор Словаччини Доброслав Трнка отримав від Сполучених Штатів заборону на в’їзд за звинуваченням у зловживанні владою на державній службі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Корупційні дії колишнього генпрокурора Доброслава Трнки підірвали верховенство права у Словаччині. Як результат, я публічно визначаю Трнку особою, яка не має права на в'їзд до США. Ми залишаємось об’єднаними проти корупції з нашими партнерами у Словаччині", - написав Блінкен у Twitter.

Трнка був генпрокурором Словаччини з 2004 по 2011 рік.

У січні 2020 року співробітники Національного кримінального агентства Словаччини затримали Доброслава Трнку за звинуваченням у зловживанні владою на державній службі.

За місяць до того прозвучали звинувачення щодо колишнього генпрокурора у зв'язку з приховуванням ним записів у масштабній корупційній справі "Горила".

За даними поліції, Трнка не виконав свої зобов'язання за Кримінально-процесуальним кодексом і після отримання аудіозапису від розвідувальної операції Служби безпеки під кодовою назвою "Горила" він приховав його і не передав правоохоронним органам.

Читайте також – "Прийшла зима – саджати будемо: як у Словаччині арештували топ-олігарха та низку посадовців"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.