У Франції депутати закликали відкрити ресторани, зачинені чотири місяці

Понеділок, 1 березня 2021, 13:50

Понад сорок депутатів французьких Національних зборів закликали відкрити в країні ресторани, зачинені через епідемію з кінця жовтня. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

Звернення 42 парламентарів з різних партій до прем'єр-міністра Франції було опубліковане в неділю, 28 лютого, в газеті JDD. 

Німеччина посилить правила в’їзду з одного департаменту Франції

Депутати закликали відкрити ресторани з 30 березня, тільки "в обідній час", з огляду на інтереси тих, "хто цього просить" і дотримуючись "адекватних санітарних заходів". 

Всі ресторани, кафе і бари закриті в країні з 30 жовтня 2020 року. 

Їм дозволено працювати тільки на винос і на доставку. Нагадаємо, що всі заклади громадського харчування були повністю закриті у Франції понад два місяці минулої весни.

Ресторанний бізнес - один з найбільш постраждалих через епідемію. 1 лютого 2021 року по всій Франції пройшли акції рестораторів, які, всупереч заборонам, відкрили свої заклади в обідній час в знак протесту проти обмежувальних заходів. Були і вуличні маніфестації. 

Зараз влада заявляє, що ситуація з коронавірусом продовжує залишатися важкою: в агломерації Дюнкерка і в департаменті Приморські Альпи введений "карантин вихідного дня". Окрім того, ще 20 департаментів перебувають під "посиленим наглядом" влади.

 27 лютого прем'єр-міністр Жан Кастекс наказав вжити "негайних заходів" для стримування епідемії в цих департаментах, і пообіцяв "зробити все" для того, щоб не довести справу до нового третього загального карантину у Франції. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: