Боррель і Блінкен домовились спільно протидіяти викликам, які створює Кремль

Четвер, 25 березня 2021, 07:56

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель та держсекретар США Ентоні Блінкен домовилися і далі координувати дії ЄС та США для спільної протидії викликам, які створює поведінка Російської Федерації. 

Про це йдеться у їхній спільній заяві за підсумками зустрічі у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Високий представник ЄС і держсекретар Блінкен заявили про те, що і надалі скоординовано реагуватимуть на викличну поведінку Росії, включаючи її триваючу агресію проти України та Грузії, гібридні загрози, такі як дезінформація, втручання у вибори, зловмисна кібердіяльність та демонстрація військової сили", - зазначають у комюніке.

Окрім того, це стосується також спільної реакції на погіршення ситуації зі свободою слова, медіа, порушеннями прав людини та верховенства права в РФ.

"Водночас, обидві сторони зазнчають, що готові взаємодіяти з Росією у питаннях, де інтереси перетинаються, та закликають Росію полишити конфронтаційний підхід", - додають Боррель та Блінкен.

Нагадаємо, ЄС відклав стратегічну дискусію про подальшу політику блоку щодо Російської Федерації на наступний саміт, коли лідери очікувано зможуть зустрітися фізично.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.