Глава МЗС Франції: Росія - неприємний і нестерпний сусід, з яким треба говорити

Середа, 3 березня 2021, 14:37

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає Росію часом неприємним і нестерпним сусідом, з яким, проте, потрібно продовжувати діалог і підтримувати тривалі відносини.

Про це він сказав, відповідаючи на питання комісії у закордонних справах Національних зборів у вівторок, 2 березня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFI.

Як зазначив Ле Дріан, події в Росії розвиваються за "вкрай авторитарним" сценарієм. Як приклад він навів переслідування політика Навального,  неправові затримання маніфестантів і журналістів, а також висилку трьох європейських дипломатів.

Макрон закликав до діалогу з Росією, зберігаючи твердість щодо України

Одночасно глава французької дипломатії наполягає на необхідності підтримки діалогу з Москвою. 

"Ми повинні зберегти зв'язки з Росією, але при цьому зайняти жорстку позицію і засудити дії влади щодо Алексєя Навального. Ми не відмовимося від планів (вести діалог з Росією), тому що ця країна - наш сусід. Хоча це іноді неприємний, іноді страхітливий, а іноді нестерпний сусід", сказав він.

На думку глави французької дипломатії, санкції, затверджені Євросоюзом у вівторок, 2 березня, є ефективними і введені не просто для "самозаспокоєння". "Вони не дозволяють фігурантам списку відвідувати Євросоюз, отримувати доступ до їх власних активів в ЄС. Це більше, ніж нічого ", - сказав глава МЗС Франції.

2 березня Євросоюз ввів санкції проти кількох російських громадян у зв’язку зі справою Навального, у тому числі Генерального прокурора Росії Ігоря Краснова, глави Слідчого комітету Александра Бастрикіна, керівника Росгвардії Віктора Золотова та директора Федеральної служби виконання покарань Александра Калашникова. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.