Північна Македонія схвалила "Спутник V"

Неділя, 7 березня 2021, 13:10

Російський фонд прямих інвестицій повідомив у неділю, що Північна Македонія схвалила російську вакцину "Спутник V" для екстреного використання.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Таким чином "Спутник V" схвалений для використання в 46 країнах із загальною чисельністю населення понад 1,2 мільярда людей.

Столичний регіон Італії попросив уряд про виробництво "Спутника V"

Македонське агентство MIA повідомило, що перша партія з 3 тисяч доз вакцини, закуплених МОЗ у російського виробника, повинна прибути в країну у неділю спецтранспортом через компанію "DHL". 

Вакцини отримають міністр охорони здоров'я Венко Філіпче і посол Російської Федерації в країні Сергій Базднікін в міжнародному аеропорту Скоп'є. 

Раніше стало відомо, що Європейське агентство лікарських засобів (EMA) почало експертизу реєстраційного досьє російської вакцини.

З країн Євросоюзу Угорщина і Словаччина вже схвалили застосування вакцини в індивідуальному порядку, не чекаючи загальноєвропейської реєстрації.

Ще кілька країн ЄС, серед яких Латвія та Фінляндія, заявили, що готові розглянути покупку російської вакцини, якщо її затвердить європейський регулятор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.