В уряді Франції визначилися з датами послаблення карантину - ЗМІ

Середа, 21 квітня 2021, 11:59

В уряді Франції планують скасувати обмеження на пересування з початку травня, а з середини травня - дозволити ресторанам приймати відвідувачів на відкритих майданчиках.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють AFP і BFMTV, цитуючи анонімні джерела в уряді. 

Очікується, що з 2 травня буде скасована заборона без поважної причини виходити далі ніж за 10 км від своєї домівки, а також - скорочено час комендантської години. 

Після цього з середини місяця, орієнтовно 17 травня, ресторанам дозволять вперше з листопада знову приймати відвідувачів на відкритих терасах. Тоді ж мають відкрити - з певними обмеженнями - другорядні магазини та деякі культурні установи.  

Інформація від співрозмовників журналістів підтверджує, що Еммануель Макрон хоче залишити без змін орієнтовний графік виходу з локдауну, про який казав ще в кінці березня, запроваджуючи обмеження. 

Нагадаємо, Франція оголосила третій локдаун 31 березня. Відтоді заходи, які діяли у 19 регіонах з найгіршою ситуацією ще з початку весни, поширилися на всю територію країни.

Обмеження передбачають закриття шкіл, несуттєвих підприємств, обмеження на прогулянки - в межах 10 км від домівки, заборону на поїздки в інші частини країни без поважних причин і комендантську годину з 19:00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.