Боррель: ЄС розгляне відповідь, якщо Росія перетне "червоні лінії" щодо України

Середа, 28 квітня 2021, 16:30

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що ЄС повинен бути готовим розглянути відповідь Росії у разі перетину нею "червоних ліній" щодо України.

Про це Боррель сказав у середу, виступаючи у Європейському парламенті, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Ми повинні продовжувати надсилати скоординовані сигнали міцної підтримки України. Ми візьмемо участь у саміті Кримської платформи цього серпня. Ми також повинні бути готовими розглянути варіанти додаткової відповіді, якщо Росія відновить ескалацію чи перетне "червоні лінії", - сказав Боррель, не уточнивши, що має на увазі під "червоними лініями".

Боррель звернувся до Росії перед обговоренням агресії проти України на Раді ЄС

Боррель наголосив, що нещодавнє військове нарощування військ Росії біля українських кордонів і в незаконно анексованому Криму серйозно вплинули на безпекову ситуацію у регіоні.

"Дії Росії повністю неприйнятні. Ми твердо підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Росія повинна припинити провокації і співпрацювати для деескалації напруги", - заявив дипломат.

Він наголосив, що повне виконання Мінських домовленостей Росією є ключовою умовою ЄС для істотного покращення відносин з РФ.

Боррель також сказав, що Росія повинна співпрацювати для деескалації замість того, щоб "зображати себе у ролі нейтрального посередника".

"Це те, що Росія зараз робить, нібито вона не пов’язана з конфліктом в Україні, нібито вона там тільки намагається бути посередником у зовнішній проблемі, кажучи, що вони не втручалися напряму. Ці прикидання мають бути відкинуті", - наголосив Боррель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: