Тільки з 60 років: Іспанія обмежила застосування вакцини AstraZeneca

Четвер, 8 квітня 2021, 08:32

Іспанія даватиме вакцину проти коронавірусу AstraZeneca лише людям старше 60 років після того, як європейські та британські регулятори виявили потенційний зв’язок між уколом та рідкісними тромбами у мозку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Стратегія вакцинації змінюється, і з завтрашнього дня вакцинованими AstraZeneca будуть лише люди старше 60 років", - заявила міністр охорони здоров'я Кароліна Даріас.

За її словами, в четвер буде прийнято рішення про введення другої дози вакцини людям, які вже отримали першу.

Раніше Європейське агентство з лікарських засобів повідомило, що йому відомо про 169 випадків рідкісного розладу згортання крові на 34 мільйони доз. Найчастіше розлади спостерігалися у жінок до 60 років та протягом двох тижнів після ін’єкції.

Марія Хесус Ламас, директор Іспанського регуляторного органу, заявила, що ця кількість була вищою, ніж очікувалося, хоча і дуже невеликою: "Незважаючи на рідкість цих побічних ефектів, зміна технічного керівництва є важливою", - сказала Ламас.

Рішення Іспанії слідує за аналогічним рішенням Італії, яка рекомендувала щеплення лише тим, кому за 60, а Британія заявила, що люди до 30 років повинні отримати альтернативу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.