Повноваження мера німецького міста призупинили, бо він вакцинувався поза чергою

Четвер, 8 квітня 2021, 09:32

Міська рада німецького міста Галле проголосувала за призупинення повноважень мера Бернда Віганда, який вакцинувався від коронавірусу поза чергою.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Рішення було прийнято 34 голосами проти 13.

Безпартійний Віганд не був присутній на засіданні.

Разом з 28 іншими місцевими політиками Віганд щепився проти коронавірусу на початку року, хоча ще не настала його черга. Віганд визнав щеплення у лютому. Він обґрунтував це наявністю залишків вакцини, які могли зіпсуватися. Його зателефонували, оскільки він був у списку високопоставлених людей, які в такому випадку могли б отримати "спеціальну вакцинацію".

Причиною тимчасової зупинки його повноважень є передчасна вакцинація Віганда проти коронавірусу і, у зв'язку з цим, порушені відносини довіри, заявила голова міської ради Катя Мюллер. Йдеться головним чином про обставини, що супроводжують ранню вакцинацію. За повідомленням міської ради, Віганд сказав правлінню неправду. Роботодавцем міського голови є міська рада, яка налічує 59 членів.

Тим часом прокуратура Галле проводить розслідування щодо привласнення Вігандом вакцини. Дисциплінарне провадження проти мера триває через вакцинацію в офісі державної адміністрації. Відповідно до земельних пріоритетів, 64-річний Віганд не мав бути щеплений у січні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.