ЄС хоче запропонувати AstraZeneca більше часу на поставку 300 млн доз вакцин

Вівторок, 11 травня 2021, 11:25

Європейський союз готовий до того, що його контракт на вакцину проти COVID-19 з AstraZeneca буде виконаний на три місяці пізніше, ніж було домовлено, за умови, що компанія доставить 120 мільйонів доз до кінця червня.

Про це заявив у вівторок у бельгійському суді адвокат, що представляє ЄС, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Адвокат виступив у суді з нагоди початку провадження у другій юридичній справі, яку Європейська комісія порушила проти AstraZeneca через затримку доставки вакцин.

Посадові особи, ознайомлені зі справою, заявили, що позов є в основному процесуальним - що стосується суті справи - після першої справи, порушеної в квітні, і дозволить Європейському союзу вимагати можливих фінансових санкцій.

Однак у вівторок ЄС попросив у суді символічної компенсації в розмірі 1 євро за те, що, на його думку, є порушенням контракту з боку AstraZeneca.

Спочатку AstraZeneca домовилася з ЄС про доставку 300 мільйонів доз вакцини проти COVID-19 до кінця червня, але досі доставила лише 50 мільйонів доз.

Адвокат ЄС заявив суду, що блок може прийняти повний контракт на 300 мільйонів з доставкою до кінця вересня, але компанія повинна доставити 120 мільйонів доз до кінця червня.

Адвокат AstraZeneca заявив судді, що сподівається на поставку 100 мільйонів доз до кінця червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.