У Берліні десятки людей зголосились волонтерити на виборах задля швидшої вакцинації

П'ятниця, 4 червня 2021, 09:37

У Берліні десятки людей записалися волонтерами для організації майбутніх федеральних виборів, схоже, лише для того, щоб скористатися привілеєм швидшої вакцинації - тому що відкликали свої заявки невдовзі після щеплення. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Spiegel.

У Німеччині люди, які зголосилися на волонтерських засадах долучитись до організації федеральних виборів 26 вересня, мають право пріоритетно отримати щеплення від коронавірусу. 

Стало відомо, що у районі Темпельгоф-Шенеберг 60 людей відкликали свої заявки про волонтерство невдовзі або одразу після того, як отримали довідку про завершення вакцинації від коронавірусу. У виборчому офісі досліджують можливість відкриття проти них адміністративних проваджень, розповіла агентству dpa представниця мерії Крістіана Гайс.

"Серія скасувань призводить не лише до додаткової роботи, але й ставить під загрозу належну організацію виборів", - пояснила вона. 

За її словами, відкликання заявки можливе, якщо для цього є поважні причини, пов’язані з роботою чи сімейними обставинами. Якщо ж чіткої причини немає, це може вважатися адміністративним правопорушенням та може каратися штрафом аж до 500 євро.  

Випадки відкликання заявок були і в інших районах Берліна. У районі Штегліц-Целендорф відомо про 20 відкликаних волонтерських заявок, але у цих випадках не побачили зв’язку з вакцинацією. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.