Суд у США скасував рішення про дітей-мігрантів, Байден обіцяє захистити їх

Неділя, 18 липня 2021, 10:52

Президент США Джо Байден обіцяє врятувати програму, що захищає від депортації мігрантів, які прибули у США в дитинстві.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Йдеться про програму DACA (Відстрочена дія щодо прибулих у дитинстві), яка надає додаткове право на проживання у США особам, що були привезені у країну в дитинстві і не мають за собою тяжких злочинів.

Програму DACA  було впроваджено у 2012 році президентом Бараком Обамою, а у 2014 році розширено на мігрантів без документів.

Президент Дональд Трамп анонсував план поступового припинення її дії, однак реалізувати свої плани так і не встиг. Натомість він зумів заблокувати розширення програми до січня 2020 року, коли президент Джо Байден видав розпорядження про поновлення DACA.

16 липня 2021 року федеральний суддя Ендрю Ханен постановив, що програма "створена з порушенням закону" і "незаконно реалізована". Він заборонив уряду приймати нові заявки до програми, фактично скасувавши розпорядження Байдена. Проте рішення не стосується тих осіб, хто раніше отримав цей статус.

Джо Байден стверджує, що  Міністерство юстиції оскаржить рішення судді Ханена. Він також анонсував створення нової  постанови, що має зміцнити правовий статус DACA.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.