США оголосили дату першої зустрічі Байдена із Зеленським

Середа, 21 липня 2021, 19:59

Візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона відбудеться 30 серпня.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомив Білий дім. 

"Президент Байден чекає зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі 30 серпня 2021 року. Цей візит підтвердить непохитну підтримку Сполученими Штатами суверенітету й територіальної цілісності України перед лицем триваючої російської агресії на Донбасі та в Криму, нашу тісну співпрацю у сфері енергетичної безпеки та нашу підтримку зусиль президента Зеленського у боротьбі з корупцією і реалізації реформ, що ґрунтуються на демократичних цінностях, які поділяють наші країни", - йдеться у заяві.

Радник Держдепу заперечив тиск США на Україну щодо "Північного потоку-2"

Президент США Джо Байден запросив Зеленського відвідати Штати у телефонній розмові на початку червня. Це сталося перед першою особистою зустріччю Байдена та президента РФ Владіміра Путіна у Женеві 16 червня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що візит Зеленського до США відбудеться в серпні, а не липні, як про це неодноразово повідомляла українська сторона після телефонної розмови президентів.

Минулого тижня прессекретар президента України Сергій Никифоров заявив, що усі узгодження щодо візиту Зеленського до США перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.