У Греції поліція водометами і сльозогінним газом розганяла протест проти вакцинації

Неділя, 25 липня 2021, 12:57

Грецька поліція застосувала сльозогінний газ і водомети, щоб розігнати людей, які зібралися в суботу в центрі Афін, виступаючи проти обов'язкової вакцинації від COVID-19.

Про це йдеться в публікації агентства Reuters, пише "Європейська правда".

Понад 4000 людей вийшли на мітинг перед будівлею парламенту Греції. Акція відбулась втретє за цей місяць - люди виступили проти обов'язкових щеплень для окремих працівників, зокрема медичних. 

У Греції запровадять обов'язкову вакцинацію для держслужбовців

У поліції повідомили, що деякі протестувальники кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю, в результаті чого поліція застосувала сльозогінний газ.

Нещодавні опитування показали, що більшість греків готові отримати щеплення проти коронавірусу. Близько 45% населення з 11 мільйонів повністю вакциновані.

Греція вирішила запровадити обов’язкову вакцинацію медичного персоналу та персоналу будинків престарілих, оскільки число випадків суттєво зросло. 

Влада закликала шкільних вчителів зробити щеплення до початку навчального року у вересні.

У суботу в Греції було зареєстровано близько 2500 нових випадків, в результаті чого загальне число інфікованих досягло 474 366 осіб.

На тлі поширення більш заразного варіанту коронавірусу, уряд Греції пропонує грошові бонуси лікарям та фармацевтам, які проводять щеплення проти Covid-19, намагаючись пришвидшити загальнонаціональну програму щеплення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.