У Франції людям, що погрожували дівчині-підлітку за критику ісламу, дали умовні терміни в'язниці

Середа, 7 липня 2021, 11:58

У Франції молодих людей, які онлайн погрожували дівчині-підлітку за критику ісламу, засудили до умовних термінів ув’язнення. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Паризький суд виніс вирок щодо 13 молодих людей - 10 хлопців і трьох дівчат, які брали участь в онлайн-цькуванні неповнолітньої дівчини Міли. Вони отримали умовні терміни ув’язнення від 4 до 6 місяців. Суворіший вирок прокурори просили для тих, хто погрожував їй смертю.

Скандал почався з допису Міли в Instagram ще у січні 2020 року, де вона різко висловлювалася про іслам та назвала його "брудною релігією". Після реакції на її дописи родину дівчини довелося взяти під захист поліції. 

У лютому 2020 року випадок прокоментував навіть президент Еммануель Макрон, значивши, що свобода слова у Франції дозволяє критику релігій та пов’язані з релігією карикатури, а діти мають бути краще захищені від цькування онлайн.

Наступну хвилю скандалу здійняла публікація дівчини у TikTok в листопаді 2020 року з подібними висловлюваннями, після чого їй почали погрожувати смертю. 

Розслідування вів новостворений підрозділ боротьби з ненавистю онлайн. Онлайн-цькування визначили як окреме правопорушення у 2018 році. 

Більшість засуджених теж виявилися старшокласниками-однолітками Міли і до цього не мали проблем із законом. В суді вони назвали свої дії "дурістю" і сказали, що погано усвідомлювали юридичні наслідки. 

Нагадаємо, восени 2020 року проблема свободи слова у питаннях релігії загострилася після нових ісламістських терактів у Франції, зокрема, жорстокого вбивства вчителя історії, який на уроці показав карикатури на пророка Мухаммеда. 

На початку 2021 року парламент почав розгляд масштабного законопроєкту про "ісламістський сепаратизм", ініційованого Еммануелем Макроном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: